ویندوز 11 آخرین نسخه از سیستم عامل های کمپانی مایکروسافت است که به تازگی عرضه شده. قبلا در زمانی که ویندوز 10 عرضه شد، زمزمههایی به گوش میرسید که قرار است ویندوز 10 آخرین نسخه از سیستم عامل های سری ویندوز مایکروسافت باشد و دیگر نسخه جدیدی منتشر نخواهد شد، مگر آپدیت جدیدی از ویندوز 10. اما این خبر شایعهای بیش نبود و به واقعیت تبدیل نشد. اکنون ویندوز 11 منتشر شده و بسیاری از کاربران به دنبال نصب این سیستم عامل هستند، اما برخی محدودیتها وجود دارد که مانع از استفاده کاربران از این سیستم عامل میشود. جهت آشنایی کامل با چگونگی نصب ویندوز 11 بر روی رایانه شخصی خود، لطفاً تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
حداقل مشخصات مورد نیاز سیستم جهت نصب ویندوز 11
برای اینکه بتوانید ویندوز 11 را بر روی سیستم خود نصب کنید، باید کامپیوتر شما حداقل دارای مشخصات زیر باشد.
پردازنده 2 هستهای با قدرت پردازش 1 گیگاهرتز
حافظه رم 4 گیگابایت
حافظه 64 گیگابایت
نمایشگر 9 اینچی با حداقل رزولوشن 1366×768
مجهز بودن مادربرد به تکنولوژی TPM
چند نکته راجع به تکنولوژی TPM
TPM یک میکروچیپ است و به این خاطر طراحی شده که بتواند برخی از فرآیندهای امنیتی سیستم را برعهده گرفته و در کل امنیت سیستم را افزایش دهد. این میکروچیپ عموما بر روی مادربوردهای ساخته شده ویژه لپتاپ یا کامپیوترهای شخصی بکار گرفته میشود و به وسیله یک گذرگاه سختافزاری با سایر قسمتهای سیستم ارتباط برقرار میکند.
ممکن است مادربرد سیستم شما از این تکنولوژی بهره برده باشد، اما چون به حالت پیشفرض فعال نیست، متوجه آن نشوید. در این حالت لازم است که خودتان باید برای فعالسازی اقدام کنید. در این صورت لازم است که مراحل زیر را یکی پس از دیگری طی کنید.
برای فعالسازی TPM در مادربردهای AMD بدین صورت اقدام کنید.
1- نخست وارد صفحه بایوس سیستم شوید.
۲- از تب Advanced گزینهی fTPM را بیابید.
۳- در قسمت fTPM Switch با انتخاب Enabled این قابلیت را فعال کنید.
۴- نهایتا برای ذخیره تنظیمات اعمال شده کلید F10 را فشار دهید.
اما برای فعالسازی TPM در مادربردهای Intel بدین صورت اقدام کنید.
1- نخست وارد صفحه بایوس سیستم شوید.
۲- از تب Advanced گزینهی PCH-FW Configuration را پیدا کنید.
۳- گزینهی PTT را به حالت Enable در آورید.
۴- جهت ذخیره تنظیمات اعمال شده کلید F10 را فشار دهید.
پس از فعالسازی TPM میتوانید جهت نصب ویندوز 11 اقدام کنید.
نحوه دانلود ویندوز 11 از وبسایت مایکروسافت
برای دانلود ویندوز 11 ابتدا در question box موتور جستوجوی گوگل عبارت download windows 11 را سرچ کنید. در بین نتایج نمایش داده شده نخستین وبسایت را انتخاب کنید. دو گزینه مقابل شما قرار خواهد گرفت. گزینه اول یعنی Windows 11 Installation Assistant یک نرمافزار بسیار سبک است که با نصب آن میتوانید متوجه شوید که سیستم شما قابلیت نصب ویندوز 11 را دارد یا خیر. گزینه دوم یعنی Create Windows 11 Installation Media یک نرمافزار کوچک دیگر جهت دانلود ویندوز 11 است. در این قسمت بر روی دکمه آبی رنگ Download Now کلیک کنید.
پس از دانلود برنامه مورد آن را اجرا کنید. این برنامه نیازی به نصب ندارد. پس از باز کردن نرمافزار، ابتدا لازم است که با شرایط و قوانین مایکروسافت موافقت کنید. پس در صفحه نخست بر روی دکمه Accept کلیک کنید. کمی منتظر بمانید تا صفحه بعدی برای شما ظاهر شود. در این صفحه میتوانید زبان مورد نظر و نسخه مورد نظر از ویندوز 11 را انتخاب کنید. اما قبل از آن تیک گزینه use the recommend options for this PC را بردارید و سپس اقدام به تعیین زبان و نسخه مورد نظر خود کنید. با کلیک بر روی گزینه next وارد مرحله بعدی خواهید شد.
در این مرحله از شما پرسیده میشود که قصد دارید فایل دانلودی را مستقیما بر روی فلش بریزید یا فایل ISO ویندوز را میخواهید. اگر قصد دانلود مستقیم بر روی فلش را دارید، حتما به این نکته توجه کنید که فلش شما باید بیش از 8 گیگابایت ظرفیت داشته باشد. ضمنا اگر خواهان دانلود فایل ISO ویندوز هستید لازم است که در مرحله بعد مسیر دانلود فایل را انتخاب کنید. نهایتا باید منتظر بمانید تا فایل ویندوز دانلود شود. به این نکته نیز توجه داشته باشید که به خاطر حجم بالای فایل دانلود مدت زمان زیادی برای دانلود صرف خواهد شد.
نحوه نصب ویندوز 11
پس از دانلود فایل ISO لازم است که ویندوز را بر روی یک فلش به حالت بوتیبل بریزید. بهترین راه استفاده از نرمافزار Rufus است. پس از بوتیبل کردن فلش و بالا آوردن آن در سیستم، مراحل نصب را به صورت زیر باید طی کنید.
-
در مرحله ابتدایی لازم است مطابق روال مایکروسافت، زمان و زبان صفحه کلید خود را معین کنید. پیشنهاد میشود هیچ گزینهای را تغییر ندهید و به حالت پیشفرض اقدام کنید. بر روی دکمه Next کلیک کنید.
-
بر روی دکمه Install now کلیک کنید.
-
ورژن مورد نظر خود را انتخاب کرده و بر روی next کلیک کنید. اگر در رابطه با ورژنهای مختلف ویندوز 11 اطلاعی ندارید، حتما قبل از نصب این سیستمعامل در این باره تحقیق کنید، تا بتوانید بهترین گزینه را برای نصب انتخاب کنید.
-
در قسمت نکات و مقررات، چک باکس I accept the license terms را به حالت انتخاب شده درآورید و سپس روی دکمه Next کلیک کنید.
-
در پنجره Windows Setup گزینه Custom را انتخاب کنید.
-
در مرحله بعد لازم است اقدام به پارتیشن بندی هارد دیسک خود کنید. به همین منظور درایوی که سیستم عامل قبلی شما بر روی آن نصب است را انتخاب کرده و روی گزینه Format کلیک کنید. پس از فرمت شدن مجددا درایور مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی گزین next کلیک کنید.
-
اکنون لازم است مدتی صبر کنید تا فایلهای ویندوز به صورت خودکار بر روی هارد شما کپی و نصب شوند. در حین این فرآیند سیستم چندین بار restart خواهد شد. لطفاً در این مدت هیچ گونه عکس العملی نشان ندهید.
-
پس از گذراندن مراحل ذکر شده نوبت به اعمال تنظیمات اولیه میرسد. نخست میبایست کشور و منطقه خود را انتخاب کرده و سپس روی دکمه Yes کلیک کنید.
-
در مرحله بعد زبان سیستم خود را انتخاب کنید.
-
در گام بعدی لازم است یک زبان به کیبورد سیستم خود اضافه کنید. برای این منظور بر روی Add Layout کلیک کنید.
-
از لیست پیش رو گزینه Persian را انتخاب کرده و بر روی دکمه Next کلیک کنید.
-
گام بعدی مربوط به انتخاب یک نام برای کامپیوتر است. البته میتوانید با کلیک کردن بر روی Skip for now موقتا این مرحله را نادیده بگیرید.
-
در این بخش لازم است که وارد حساب مایکروسافت خود شوید. اگر اکانت مایکروسافت ندارید، با کلیک بر روی عبارت Create one میتوانید یک حساب کاربری از مایکروسافت ایجاد کنید.
-
در محله بعد لازم است یک رمز عبور برای خود تعیین کنید. پس گزینه Create PIN را انتخاب کنید، پسورد خود را ست کنید و بر روی ok کلیک کنید.
-
تقریبا به آخرین مراحل نصب ویندوز 11 رسیدهایم و لازم است بنابر نیازمان تنظیمات مربوط به حریم خصوصی ویندوز را اعمال کنیم. پیشنهاد میشود تمام موارد را غیر فعال کرده و با کلیک بر روی دکمه آبی رنگ Next از این مرحله عبور کنید.
-
در گام آخر هم تعدادی سوال شخصی جهت موارد امنیتی از شما پرسیده میشود که میتوانید با کلیک روی دکمه Skip از این مرحله هم عبور کنید.
آیا میتوان محدودیتهای ویندوز 11 را دور زد؟
همانطور که اشاره شد ویندوز 11 برخی محدودیتها برای سیستمها دارد و به همین خاطر بر روی هر کامپیوتری قابل اجرا نیست. اصلیترین محدودیت نیز مربوط به تکنولوژی امنیتی TPM است. تاکنون برای دور زدن این محدودیت یک راه پیشنهاد شده است که شاید سادهترین حالت ممکن هم باشد و آن روش این است که برای بوتیبل کردن فلش از جدیدترین ورژن نرمافزار rufus استفاده کرده و در قسمت boot selection گزینه no TPM را انتخاب کنید. در این صورت دیگر نیازی به این نیست که مادربرد شما حتما از تکنولوژی TPM پشتیبانی بکند، ولی در نظر داشته باشید که دیگر محدودیتهای موجود همانند حداقل رم 4 گیگابایتی همچنان پابرجا هستند و دیگر نمیتوان این موارد را دور زد.
در این مطلب تلاش کردیم تا به صورت کامل بهترین روشها و حالتهای ممکن جهت دانلود و نصب ویندوز 11 بر انواع سیستمها را به شما خوانندگان عزیز این مطلب آموزش دهیم. دل کندن ویندوز 10 شاید برایمان سخت باشد، اما ویندوز 11 باتوجه به تغییرات گرافیکی و ساختاری اعمال شده، نوید استفاده کاربران از آخرین تکنولوژی و پیشرفتهای جهانی را به ما میدهد و قطعا کاربرانی که دوست داند همیشه بروز باشند، برای نصب این ویندوز تمام تلاش خود را خواهند کرد.
وجود محدودیت برای نصب این سیستمعامل فوقالعاده گرچه دردسر ساز است، اما قطعا این محدودیت بیخود و بی جهت اعمال نشده و حتما برای بالا بردن امنیت کاربران بسیار مفید است. اگر تاکنون از ویندوز 11 استفاده کردهاید و از روش دیگری برای نصب این سیستمعامل بهره بردهاید، لطفاً آن را با ما و خوانندگان عزیز این مطلب در میان بگذارید. ضمنا نظرات خود را در رابطه با خود ویندوز 11، نحوه عملکرد، طراحی ظاهری و مواردی از این قبیل را نیز بیان کنید.